In 2019 zijn we als Noordermannen met een groep naar het dorpje Hartaghyugh in Armenië gegaan: we hebben mooi werk mogen doen: daken van huizen vervangen, betonvloeren in huizen aangebracht en andere bouwkundige werkzaamheden. 

Hartagyugh is een klein dorpje in het noorden van Armenië. Het heeft strenge winters (tot -32 gr) en warme zomers. In 1998 zijn de huizen verwoest door een aardbeving.

Deze mensen hebben in 2019 door onze inzet naast een verbeterd huis ook hoop gekregen: mensen uit een welvarend land kwamen hun helpen. Liefde en warmte hebben wij terug ontvangen, maar ook een besef dat we vanuit onze rijkdom onze naasten kunnen helpen en zien wat voor effect die (geringe) inspanning geeft. We hebben daar met de mensen het Onze Vader gebeden: zij in het Armeens, wij in het Nederlands! Als broers en zussen hebben we samen in hun huizen onze God gedankt en aanbeden.

Net als “de 5 broden en de 2 vissen” kan onze Koning hetgeen wij doen of geven “vermenigvuldigen”. Hij zegt: Heb uw naaste lief… Hij vermenigvuldigt die liefde die wij geven. 

We wilden ook dit jaar weer heel graag naar Armenië gaan om meer van deze arme mensen te helpen met een goed en nieuw dak op hun huisje. Maar het Corona-virus en nu ook de oorlog met Azerbeidzjan verhindert onze wens. 

Toch willen en kunnen wij deze mensen helpen en we vragen of jij dit ook wilt doen. Het dorp heeft vele problemen te kampen, waarvan de belangrijkste wel de werkeloosheid is. het aantal mensen arme mensen blijft toenemen. In Hartagyugh wonen 450 gezinnen waarvan er 123 extreem arm zijn.

Voordat de strenge winter gaat beginnen willen we de armste gezinnen voedselpakketten geven. Drie maanden lang, elke maand een pakket. Een volledig voedselpakket kost € 22,50

De inhoud van het voedselpakket bestaat uit voedingsmiddelen die daar het meest gebruikt worden: suiker, meel, pasta, linzen, gedroogd fruit, snoep, tomaat, rijst, olie, bulgur en erwten. Daarnaast ook haver, boekweit, vlas en aardappelen die door projecten van Mensenkinderen in Hartagyugh zijn geteeld.

Help je mee? 

Je kunt geven via:

NL58 RABO 0313751234 t.n.v. Diaconie Kruiskerk te Diever, o.v.v. het projectnummer AR-LS-047