Waarom Noordermannen?

Noordermannen ontmoeten elkaar regelmatig op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. We luisteren daar naar een spreker, zingen samen en spreken elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Er zijn 10 groepen Noordermannen die maandelijks bij elkaar komen in Friesland, Groningen en Drenthe. In Friesland wordt Noordermannen gehouden op zes verschillende locaties namelijk in: Ureterp, Nij Beets, Veenklooster, Nijega, DokkumLeeuwarden en Heerenveen.  In Groningen hebben we een locatie in Oldekerk  en in Drenthe een locatie in Diever en Hoogeveen.

De Noorderman gaat het avontuur aan met God, staat op en neemt zijn verantwoordelijkheid. Hij laat zo Gods hart zien in zijn omgeving. Als Noordermannen helpen we elkaar het verschil te maken in Noord-Nederland.

schild marker “Ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen”, Jozua 24:15.

Ga met ons het avontuur aan om je plek als man te ontdekken en in te nemen!

Noordermannen is een activiteit van Unite in Christ.

Visie en missie Unite in Christ

Onze droom is dat Noord Nederland zo verandert, dat Gods hart zichtbaar wordt in de samenleving.

Wij staan voor eenheid in Jezus en willen christenen toerusten om van invloed te zijn vanuit de identiteit in Jezus. Unite in Christ organiseert diverse activiteiten om deze missie te realiseren.

Getuigenissen

Engbert Jongsma: De Noordermannen avonden vind ik geweldig helemaal super. Ik vind het geweldig dat er allerlei mannen van de verschillende kerken bijeen zijn en om te zien hoe groot God is. Want dat is de ware kerk: verschillende mensen uit verschillende kerken die dezelfde gedachte hebben en geloven dat God de verlosser is en door Zijn kruisiging ons heeft vrijgekocht. En dat wij daar nu al van kunnen genieten in het leven. Wat God ons te zeggen heeft klinkt als muziek in de oren.”

Jan Roelof van der Werff: Het is geweldig om met vrienden en regelmatig ook onbekenden te mogen ontdekken wat geloven voor jou kan betekenen. Ook het kunnen delen van hoe anderen tegen het geloof aankijken en hier over praten zorgt dat je komt tot een diepere vorm van geloof. De sprekers die we hebben mogen ontvangen weten voor mij de boodschap altijd helder over te brengen.

André Westerhof: Het is indrukwekkend om bij een grote groep mannen aanwezig te mogen zijn die zich allen, met hun eigen talenten, willen inzetten voor hun Christelijke overtuiging.