‘Als stagemanager proberen Kees Kraayenoord backstage weg te sturen omdat je hem niet herkent, is niet echt een van mijn betere momenten!’

Mijn naam is Maria (26) en ik ben nu 3 jaar stagemanager op Festival316. Als meisje uit Noord-Holland kende ik het festival of Unite in Christ totaal niet. Maar door een simpele ‘Gods zegen’ aan het eind van een mail van een van de organisatoren, was mijn interesse gewekt. Na mooie en vooral open gesprekken te hebben gehad met de organisatie, besloot ik vrijwilliger te worden.

Hierdoor heb ik nieuwe dingen geleerd over mezelf, leuke mensen leren kennen en ben ik in situaties terecht gekomen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Zoals een verzetsstrijder van de Tweede Wereld Oorlog interviewen in de oude gevangenis van Leeuwarden. Of van hot naar her rennen voor een kabel die nodig was. Een van mijn mindere momenten was wel als stagemanager proberen Kees Kraayenoord backstage weg te sturen omdat ik hem niet herkende.

Maar dit is Festival316 voor mij. Ik ben heel vaak in het diepe gegooid! Maar door de ruimte en het vertrouwen die de organisatoren me gaven en nog geven ben ik echt tot bloei gekomen. En daar draait het binnen deze organisatie volgens mij om. Ze zetten mensen in hun kracht als vrijwilliger.

Alleen hierom blijf ik terug komen naar Festival316 ook al is het een heel eind rijden! En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over hoe gaaf het programma elk jaar weer is. Want dat maakt het nog toffer om hieraan mee te werken.