Dit seizoen is inmiddels de elfde Noordermannen locatie gestart in IJlst.

 

Teamleider Durk Feenstra vertelt:

Al heel wat jaren ben ik aanwezig bij de Noordermannen, de laatste jaren als vaste gast in Heerenveen. Steeds vaker kreeg ik het verlangen om ook in IJlst een groep te hebben. Enerzijds lekker dichtbij, anderzijds om de mannen in deze regio te bedienen met de Noordermannen.

Begin dit jaar had Heerenveen een Noordermannen ochtend op zaterdag, omdat we i.v.m. corona maatregelen niet na 20.00u mochten samenkomen op vrijdagavond. Dit was een intieme ochtend, met meer ruimte voor diepgaandere gesprekken en gebed. Na het gebed kwam de teamleider van Heerenveen bij mij staan. “Durk, in de bijbel staat, als je twee jassen hebt, dan geef je een weg. Wij hebben twee Noordermannen vlaggen en met een doen wij niets. Deze vlag draag ik nu aan jou over en wij gaan jou helpen om een locatie te starten in IJlst.”

Dit overweldigde mij nogal. Enerzijds kon er nu een verlangen uitkomen. Anderzijds vond ik het heel spannend! Kan ik dat wel? Hoe moet dat dan? Waar en met wie? Thuis deelde ik met wat vrienden wat er was gebeurd en binnen enkele weken had ik al een groep van zes mannen die met elkaar de schouders er onder willen zetten, aangevuld met de hulp vanuit Heerenveen.

Afgelopen zomer zijn wij enkele keren bij elkaar gekomen, onder andere met het kernteam van de Noordermannen. Wij hebben verwachtingen uitgesproken, taken verdeeld en ook was er al vrij snel een locatie gevonden.

Vrijdag 16 september was de kick-off van Noordermannen IJlst. Er waren maar liefst 25 mannen, waaronder een aantal die ik niet kende en niet had verwacht.

Rob v.d. Hoek vertelde over het ontstaan van Noordermannen en Unite in Christ. Spreker Matthé Vos heeft op zijn eigen enthousiaste manier bijgedragen aan een onvergetelijke start in IJlst.

Het thema van dit seizoen is Karakter. Als team begonnen we de avond gezamenlijk met het lezen van Mattheus 1 over Jozef, een timmerman, een gewone man net als ik. Hij was gehoorzaam en handelde naar wat hem werd gezegd. Ik ben blij dat ik heb gehoorzaamd en God doet de rest!

 

Beste man, je bent welkom op een Noordermannen locatie bij jou in de buurt. Kijk op www.Noordermannen.nl voor meer informatie.