Afgelopen maandagavond kwamen we als Noordermannen-teams bijeen om samen een start te maken met het nieuwe Noordermannen seizoen 2016-2017. Binnenkort komen er op 8 locaties in Noord-Nederland weer mannen bijeen om samen bijzondere avonden te mogen beleven. De plaatselijke teams zijn zich aan het voorbereiden en het opwarmen!

Als vrienden hebben we elkaar afgelopen maandag mogen bemoedigen en aansporen om er dit seizoen weer vol voor te gaan. Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Ik noem jullie vrienden”…. Ook wij mogen vrienden van Hem zijn. Maar ook onderling hebben we een vriendschapsband, en deze band wordt gekenmerkt door de driehoeksrelatie met Jezus.  Zoals Jonathan en David een vriendschapsverbond hadden “in de Heer”, zo ervaren de teamleden van de Noordermannen-locaties dit ook.

We wensen dat veel mannen in Noord-Nederland dit komende seizoen zich (weer) aansluiten bij de Noordermannen en samen het avontuur aangaan om vastberaden gebied te veroveren in hun leven en omgeving. Via deze link kun je de locaties bekijken en per locatie de data vinden. Op 16 en 23 september gaan de eerste avonden weer van start.

Een vrouw vertelde…..

We werden maandag enorm geraakt doordat een vrouw van een Noorderman ons face-to-face vertelde hoe het leven van haar man, hun twee kinderen en ook haar eigen leven 180 graden veranderd is. Haar man is o.a. door de Noordermannen-avonden heen door onze Heer aangeraakt en hij is tot geloof  gekomen. In tegenstelling tot eerder heeft hij nu een levend geloof, gaat hij mee naar de kerk, leeft hij zijn kinderen het geloof voor en neemt hij zijn plek als man naar zijn vrouw toe weer in. Ik kan je zeggen dat deze getuigenis zeer krachtig was, en daardoor ook erg bemoedigend voor alle mannen die voor en met Hem binnen Noordermannen aan de slag zijn.

Jezus zei tegen zijn leerlingen toen Hij ze de voeten waste: “dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel”. Wat geweldig dat we zo met Hem mogen dienen, wat Hij dan doet! Wat geweldig als een vrouw zo vertelt……!

Namens alle Noordermannen nodig ik elke man (die dit leest) uit, om ons te bezoeken,  vrienden te worden en samen de juiste stappen te zetten.

 

Hartelijke groet namens alle teams,

Rob van der Hoek