In het dorpje Hartagyugh wonen 450 gezinnen (1402 inwoners), waarvan 123 gezinnen extreem arm zijn. 

In 2018 heeft stichting Mensenkinderen zich over het dorp ontfermd. Sindsdien zijn er allerlei projecten opgezet om de arme mensen hoop en uitzicht op de toekomst te bieden: 

  • Voedselpakketten voor de winter 
  • Brandhout/briketten
  • Gaarkeuken voor gehandicapten
  • Kleding en schoenen voor kinderen
  • Bijenproject 
  • en (kinder)Bijbels.

Hartagyugh werd in 1988 getroffen door een verwoestende aardbeving met een gemiddelde kracht van 9 op de schaal van Richter. 

Hartagyugh ligt op slechts 10 km afstand van het epicentrum van de aardbeving, waar de kracht 11 op de schaal van Richter was. Er zijn veel gezinnen in Armenië die 30 jaar na de aardbeving nog steeds in geïmproviseerde onderkomens of containers wonen. Die ‘woningen’ zijn ontworpen om er maximaal 10 jaar in te wonen, echter veel gezinnen wonen er nog steeds in. Er zijn daarom veel huizen die grote reparaties nodig hebben, maar helaas zijn er gedurende de afgelopen 30 jaar geen reparaties uitgevoerd vanwege geldgebrek. 

Om de helpende hand te bieden heeft Stichting Mensenkinderen in samenwerking met de Noordermannen in februari 2019 een oproep gedaan op de gezamenlijke Noordermannen avond in Drachten om de handen uit de mouwen te steken en te helpen met de renovatie van 5 huizen. 

Een groep van 20 personen (17 mannen en 3 vrouwen) reisde in de herfstvakantie naar Hartagyugh en heeft daar in een week tijd enorm veel werk verzet. 

Hartagyugh 

Het enthousiasme van de groep, die in 2019 vijf huizen heeft gerenoveerd, was zo aanstekelijk dat besloten is om in de herfstvakantie van 2021 opnieuw met een groep vrijwilligers naar Hartagyugh te gaan en 9 huizen op te knappen en van nieuwe daken te voorzien. De groep is inmiddels compleet! Je kunt je niet meer aanmelden.

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van werkzaamheden in Armenië , volg ons dan op facebook

https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Daken-voor-Armeni%C3%AB-100346141844406/