In de vroege ochtend van zaterdag 31 augustus 2019 sprak Timothy van der Vliet de leiders van de 11 Noordermannen locaties en hun teams toe, met de volgende woorden:

Ontwaakt mijn ziel en zing.

Kom, laten wij opstaan en gaan.

Opstaan en gaan: de dageraad tegemoet.

Opstaan en gaan: het leven tegemoet.

Opstaan en gaan: de hemel tegemoet.

Mannen ontwaakt,

We ontmoeten elkaar hier op de vroege ochtend om elkaar te bemoedigen, om te zien dat we het komende seizoen in hetzelfde schuitje zitten. Weet dat wanneer jij het even niet meer ziet zitten, vastloopt of je afvraagt: “waarom doe IK dit eigenlijk?” Al deze mannen, elke op z’n eigen locatie en plek, vast ook wel eens met datzelfde worstelt, maar dat we samen op een vroege ochtend elkaar in de ogen keken en beseften: ik sta en niet alleen voor !

Ontwaakt, een nieuw seizoen biedt zich aan. Een seizoen waarin we weer verwonderd mogen worden wat God doet in de levens van mannen, maar ook wat God doet in ons eigen leven. Een seizoen waarin we nieuwe mannen mogen meenemen op de weg, die Jezus heet. Waarin we misschien afscheid nemen van anderen, wetende dat ze met ons meegelopen hebben op die weg en die we nu vol vertrouwen weer terug mogen geven aan de Vader.

Mannen ontwaakt,

We ontmoeten elkaar hier en gaan vastberaden de toekomst tegemoet, het leven tegemoet, vallen en opstaan, ups en downs in jouw en in mijn leven: persoonlijk, geestelijk, omstandigheden, het kan allemaal. Kijk om je heen: je staat er niet alleen voor ! Telkens keer mogen we elkaar erop wijzen: bij Hem moet je zijn !! Hij is de vraag, Hij is het antwoord, Hij is de weg, Hij is het leven.

Mannen ontwaakt,

We ontmoeten elkaar hier om elkaar een hart onder de riem te steken, want we gaan op pad en veroveren terrein voor Gods koninkrijk op weg naar de hemel. Elke keer wanneer we een man ontmoeten mogen we vragen: Man, waar ben je? Kijk, wij gaan richting de hemel, Jezus achterna, ga je mee? Elke man die we ontmoeten is een uitdaging, is een opdracht. We mogen hem introduceren in de vrijheid in Christus. De verlossing van zondeschuld. We kijken hem in de ogen en vragen: Ga je mee?

Mannen ontwaakt,

Wij hebben een taak en een doel,

Wij hebben elkaar, door dik en dun,

Wij gaan samen achter Jezus aan.

Noord-Nederland ontwaakt,

WIJ ZIJN NOORDERMANNEN!