Op 8 januari werd onze gezamenlijke Noordermannenavond met een ‘haka’ op een vastberaden wijze geopend. Spreker Han Jansen getuigde ervan, dat als je gekozen hebt om de Heer te volgen, je leven niet per definitie over rozen hoeft te gaan. Er is vastberadenheid voor nodig om in de storm/strijd op de Heer te (blijven) vertrouwen. Vastberadenheid vergt karakter en moed.

We kijken terug op een bijzonder goede avond. In het gebed werd de avond aan onze Heer opgedragen met de wens dat het zou mogen leiden tot een glimlach op Zijn gezicht. De avond was een bemoedigi
ng naar de mannen: blijf Vastberaden de Koning volgen. Hierdoor zal ook de visie van Unite in Christ invulling krijgen, namelijk dat Noord-Nederland zo verandert dat Gods hart zichtbaar wordt in heel de samenleving.

Wat was er zo mooi aan de avond? God was aanwezig die avond en Hij was aan het werk en heeft harten van mannen aangeraakt. Een reactie die een man heeft gegeven:

 

WOW, zoveel mannen die Christus willen volgen. Bijzonder om samen met zo’n 300 mannen te zingen. Een spreker die zijn ervaringen durfde te delen, dit was voor mij erg inspirerend en hij heeft mij persoonlijk aangesproken. Het was voor mij ook heel bijzonder om samen te bidden in de
groepjes, met ‘onbekenden’ waar ik toch iets gemeen mee heb in gesprek en met elkaar bidden. 

De invulling van de avond was creatief en spontaan, bijvoorbeeld de Haka. Als mannen werden we steeds weer aangemoedigd en aangespoord om in actie te komen. Dit werd gedaan aan de hand van voorbeelden van die krachtige personen uit de Bijbel. “Toevalligheden” zoals de dagtekst van Grootnieuws radio die dag, die mij erg aan had gesproken, werd die avond ook genoemd. Vaak is het alsof God zelf aan het woord is.

Het is bijzonder om zulke reacties te ontvangen. God gaat ons voor en heeft ons een prachtig concept gegeven waarmee we mannen van Noord-Nederland mogen “bereiken”… Hij zorgt voor de aanraking. Hij wil zo graag Zijn Vaderhart tot zichtbaarheid laten komen. Wat geweldig dat onze Heer ons wil gebruiken voor Zijn plan.

Overzicht van de eerstvolgende Noordermannenavonden:

Zuidhorn: 5 februari Bakkeveen: 5 februari Nij Beets: 5 februari Dokkum: 19 februari
Diever: 12 februari Kollum: 12 februari Nijega: 12 februari Leeuwarden: 18 maart

Bekijk hier het filmpje van de Haka en het filmpje van het samen zingen met 300 mannen.